Reflektioner efter vår metodkurs i Örebro

I går besökte vi ABF i Örebro där vi höll en metodkurs för barnmorskor, barnsjuksköterskor och andra som leder föräldragrupper. Det blev en bra dag. För oss blev det också extra intressant att läsa utvärderingarna (som för övrigt visade att deltagarna var riktigt nöjda) som berättade för oss vad vi hela tiden har misstänkt – en halv dags utbildning räcker kanske inte till riktigt.

Flera utvärderingar pekade just på att tiden för diskussioner och grupparbeten kändes alltför kort. Vi är medvetna om det här och diskuterar det efter varje utbildningstillfälle. Samtidigt vet vi att många inte skulle kunna delta om vi skulle köra heldagar eller mer. I första hand därför att det för många skulle vara svårare att komma ifrån arbetet. Dessutom skulle vi vara tvungna att ta ut en högre avgift.

Men det är förstås något vi ska ta i beaktande. Kanske kan man lösa det hela med att köra Metoder och verktyg för dig som håller föräldragrupper i olika storleksformat eller olika fördjupningar i de ämnen/aspekter som vi tar upp under kursen. Då kan ju våra deltagare välja utifrån sin situation.

Vi funderar vidare.

Om du vill har mer information om metodkursen eller vill anmäla dig klickar du här.

Tack till alla deltagarna i Örebro. Till er och andra kommer här lite nedladdningsbart material med en viss fördjupning av vår kurs klickar du här: Gratiskompendium från Södertörns Lärcentra

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Annat om det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *