Premiär för filmen om pappagrupper

Män för Jämställdhets projektet Jämt föräldraskap samlade några före detta deltagare i pappagrupper, deras partners och barn för att tala om vad pappornas deltagande i pappagrupper betytt för papporna själva men också för deras familjer. Budskapet är klart: det behövs ett jämställt föräldrastöd som möter och involverar båda föräldrarna. Ping till landstingspolitikerna i Stockholms Läns Landsting och i andra Landsting. Vi menar att om ni menar allvar med att män ska ta ut mer föräldraledighet och involvera sig i högre grad som föräldrar är pappagrupper ett bra sätt åstadkomma det.

Här är filmen!

Ett extra stort tack till Carl Myrén som producerat.

Om du inte kan se filmen här så kan du se den på Youtube genom att klicka här>>

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Annat om det här:

  • Det finns inget om det här ännu

Comments

  1. Helén Westrup-Lindell says

    Vi har pappagrupper i Partille sedan -90-talet. Men, tyvärr är vi hotade med pengar hela tiden. Försöker förhandla varje år för öronmärkta pengar till detta. Har försökt till årets förhandling i vår hälso-och sjukvårdsnämnd att lyfta frågan via min chef. Jobbar själv som enhetschef och träffar tyvärr inte nämnden själv. Vi har bara fått positiv respons från de pappor och mammor som haft denna verksamhet.

    • adminadmin says

      Ja, du har rätt. Vi har levt under samma hot. Bra respons från föräldrar, men också från politiker som gillar det vi gör. Sedan är det ändå stop pga ekonomi och ibland också att man inte tycker det behövs, som här i Stockholm. Numera har vi inga pengar alls och måste ”sälja” vår verksamhet och då blir det orättvist också eftersom det bara är de mottagningar som har råd och prioriterar den verksamheten som köper in verksamheten.

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *