Pappagruppsverksamheten

Pappagrupper har varit vår grund i arbetet alltsedan Mats Berggren startade projektet ”Pappa på riktigt”. Nya grupper startar kontinuerligt.

Själva är vi på Jämt Föräldraskap och Män för Jämställdhet glada över att det koncept vi jobbar med här i Sverige också har blivit uppmärksammat internationellt. Därför har vi utbildat ledare och organisationer i bland annat Sydafrika, Ryssland, Riga, Polen, Etiopien för att ge stöd i en process att öka männens engagemang i föräldraskapet och stödja kvinnors och barns rättigheter.

Mats Berggren är just nu projektledare för ett treårigt Sida-projekt i Vitryssland som handlar om att få igång pappagrupper.

Nationellt vill vi gärna göra pappagrupper till en större verksamhet än den är just nu. Vi har träffat tusentals pappor genom åren och inser vikten av att involvera papporna i föräldraskapet tidigt. Både som blivande och nyblivna pappor.

Vi har utbildade ledare och kan utbilda fler om det behövs. Vi har en metod och vi har erfarenheten. Så varför inte testa oss? Vi kommer mer än gärna och håller en grupp på just din vårdcentral.

Tillsammans med Män för Jämställdhets lokalavdelning kan vi också erbjuda pappagrupper i Göteborg.

Texten finns också på: http://nilspettersson.net

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Annat om det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *