Jämställt föräldrastöd – Inspirationsdag i Västerås 8 september 2014

Föreningen Sveriges Pappagruppsledare i Samverkan bjuder in till en inspirationsdag i Västerås 8 september 2014 Namnlös

Föräldrautbildning i förändring mot ett jämställt föräldrastöd

Hur kan vi förändra föräldrastödet till ett modernt, inkluderande och jämställt föräldrastöd för alla föräldrar? Hur kan ett sådant föräldrastöd se ut? Vad behövs? Vad innebär ett jämställt föräldrastöd? Vi riktar oss till dig som är föräldragruppsledare, personal inom mödra- och barnhälsovården, forskare, politiker, student, blivande eller nybliven förälder. Hjärtligt välkommen! Förmiddag 9.00 –12.00 Erfarenheter kring att förbereda pappor inför och under det tidiga föräldraskapet.

  • Fika och introduktion till dagen
  • Tema 1 – Föräldrastöd för män. Vad är en pappagrupp och hur gynnas barnen? (Peter Breife)
  • Tema 2 – Svenska pappagrupper på export. Den svenska modellen i andra kontexter och en längtan efter ett annat föräldraskap. (Mats Berggren)
  • Tema 3 – Pappagrupper i Västmanland. Kan vi öka engagemanget i länet? (Mikael Larsson)

Paus för lunch och mingel, 12.00 – 13.00. Eftermiddag 13.00 –16.00 Erfarenhetsutbyte och diskussion Moderator: Nils Pettersson, Män för Jämställdhet Korta föredragningar och gruppdiskussioner där du för möjlighet att utbyta erfarenheter och idéer med andra. Exempel på teman:

  • Gemensamma nämnare för arbete i pappagrupper
  • Metoder, ledarskap och innehåll
  • Kvalitetssäkring
  • Utvärdering och sammanfattning

Plats:

Kyrkbacksgården (Konferensrum Djäknen)

Västra Kyrkogatan 10-12 (150 m från Domkyrkan)

Västerås

Kyrkbacksgården ligger en knapp kvarts promenad från stationen.

Om man kommer med bil kan man antingen parkera i Parkeringshuset i shoppingcentret Igor eller påparkeringen vid Biskopsgränden. Det finns en del parkeringar pågatorna runt Kyrkbacksgården och har man tur är någon ledig.

Länk: Kyrkbacksgården på karta Om du inte har en elektronisk kopia av inbjudan kan du hitta länken påvår Facebookgrupp ”Sveriges Pappagruppsledare”. Kostnad: Avgiften är 200 kr och dåingår medlemskap i föreningen under ett år samt fika under workshopen. För föreningens aktuella medlemmar är deltagande utan kostnad men bindande. Kostnad för lunch ingår inte. Anmälan: Sista anmälningsdag är 18 augusti, därefter i mån av plats. Anmälan görs till Mats Berggren via mailmats.berggren@mfj.se och samtidig betalning av deltagaravgiften till postgiro 4538074-8, ange ditt namn samt SPS 8/9. Det går bra att anmäla sig för medverkan halvdag, men dåvill vi veta det innan. Kontakt: För ytterligare information, kontakta Peter Breife via mailpeter.breife@comhem.se eller telefon 0707-806415. Ladda ner inbjudan som pdf: Inbjudan temadag 140908

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Annat om det här:

  • Det finns inget om det här ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *